Gezonde voeding is van levensbelang!

Gezonde voeding is niet alleen belangrijk om af te vallen, ook als je een maatje meer hebt en je vindt dat prima is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Iemand met overgewicht heeft namelijk een groter risico op hart- en vaatziektes en andere lichamelijke klachten. Een gezonde voeding kan bijdragen aan een gezondere levensstijl en dat is alleen maar heel erg goed voor je, zelfs als je niet in een maatje 36 past! Lees snel verder voor een paar simpele kleine aanpassingen in je dagelijkse voeding. 

Als we om ons heen kijken zien we allerlei verleidelijke en vaak ook ongezonde snack tentjes. Een hamburgertje bij de McDonald’s, een zak patat mét mayonaise bij de snackbar of een saucijzenbroodje bij Bakker Bart. Het is allemaal super lekker, maar alles behalve goed voor je. Geniet van deze ongezonde lekkernijen, maar doe dit wel met mate!

 Vega-vrijdag!

Iedereen kan bedenken dat elke dag een zak chips eten niet goed voor je is. Toch is er een hoop wat mensen niet weten over gezonde voeding. Zo zijn mensen er vaak van overtuigd dat er elke avond vlees of aardappels gegeten moet worden. Het is natuurlijk lekker om elke avond een bal gehakt of een biefstukje bij het eten te hebben, maar het hoeft helemaal niet. Probeer juist wat meer groentes te eten of las een vegetarische dag in.

 Koolhydraat junkie 

Veel mensen zijn verslaafd aan koolhydraten. Dat betekent dat zij zo gewend zijn aan het eten ervan dat als zij een gebrek hebben aan deze koolhydraten enorme vreetbuien krijgen. Koolhydraten zitten in brood, pasta’s en rijst, maar ook als suiker in frisdrank en snoep. Natuurlijk heb je wel koolhydraten nodig in je dagelijkse voeding, probeer er dan op te letten dat je makkelijk verteerbare koolhydraten neemt. Voorbeelden hiervan zijn: volkorenbrood, volkorenpasta en fruit.

 Superfoods

Dan zijn er ook nog de zogenoemde ‘superfoods’, deze producten zijn super, super goed voor je. Tot dit lijstje superfoods behoren onder andere: chia zaad (helpt bij afvallen), broccoli, cranberry’s en nog een aantal voedingssupplementen. Op deze website kun je verschillende soorten superfoods vinden en ook bestellen. Er zijn natuurlijk nog veel meer superfoods die je kunnen helpen bij een gezonde levensstijl.

 

Er zijn dus tal van gezondere varianten waarmee je je huidige levensstijl makkelijk kan aanpassen zonder op dieet te hoeven. Je kunt het beste zelf ontdekken welke gezondere opties je lekker vindt. Een grotere maat hebben betekent namelijk helemaal niet dat je elke dag alleen maar McDonald’s eet en dat vergeten veel mensen, helaas.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.