De juiste kleding kopen doe je zo!

Naveltruitjes en leggings, daar komen maar weinig mensen mee weg. Dat betekent niet dat als je wat dikker bent dat je verstopt door het leven moet gaan. Er is genoeg leuke mode voor vrouwen en mannen die niet size zero hebben. Het probleem is alleen vaak dat zij zelf niet zo goed weten hoe zij zich het beste kunnen kleden. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor bij het kleding kopen. 

1. Niet te strak

Veel vrouwen( en soms ook mannen) hebben last van maat-vrees, als zij bijvoorbeeld bij de ene winkel maat 46 hebben dan weigeren ze om bij een andere winkel een maat groter of kleiner te gaan. Tegen deze dames zou ik willen zeggen, luister naar de spiegel.

Als jij jezelf met veel pijn en moeite in een broek hebt geperst omdat je áltijd maat 46 hebt, dan kan het misschien zijn dat bij deze winkel de maten net wat anders vallen. En geloof me, de spiegel is betrouwbaarder dan de super slanke verkoopster die je met een te grote glimlach op haar gezicht vertelt dat deze broek je prááchtig staat. Wat ook vaak kan helpen is het meenemen van een eerlijke bron, uit ervaring blijkt dat dochters en/of moeders het eerlijkst zijn!

2. Niet te groot

Een ander veel voorkomend fenomeen is het te groot kopen van kleding. Veel mannen en vrouwen denken bij voorbaat al “ik ben dik, laat ik vast de grootste maat pakken”. Niet doen! Als je al wat forser bent en je pakt ook nog eens maat ik-verzuip-er-in dan leg je juist de nadruk op groots en rond. Terwijl je vormen moet accentueren, ik zeg niet dat kleding strak moet zitten, maar wat smaller bij de taille laat al veel meer vorm zien.

3. Accentueer je pluspunten

Heb je wat meer vet bij je buik, maar zijn je benen een stuk slanker? Leg daar dan daar de nadruk op. Durf die strakke broek te dragen en combineer van boven wat meer lagen over elkaar. Een t-shirt met een blazerjasje bijvoorbeeld. Heb je het juist andersom en wil je de aandacht afleiden van je benen? Accentueer dan je taille met een leuke blouse. Er zijn tal van mogelijkheden om je sterke punten te benadrukken. Geen idee hoe? Neem dan hier een kijkje voor kledingadvies op maat.

4. Thuis passen

Niks zo ongemakkelijk als een mini pashokje waar het zweet je uitbreekt van de lampen boven je hoofd die vaak juist jouw mindere punten benadrukken. Om nog maar niet te spreken van de rij dames die ongeduldig staan te wachten totdat jij het hokje weer verlaat. De oplossing? Pas de aankopen thuis of nog makkelijker, shop online, zo koop je precies wat je mooi vindt en kun je met al het gemak thuis de nieuwe aankopen passen! En als het niet bevalt, dan stuur je het toch gewoon terug? Om het iets makkelijker voor je te maken hebben wij een grote maten webshop overzicht voor je gemaakt.

5. Voel je fijn

Tot slot nog de belangrijkste tip. Jij moet de kleding aan, dus laat je niet iets aansmeren waar jij je niet fijn in voelt. Zelfverzekerdheid is belangrijk en als jij je doodongelukkig voelt in je nieuwe bloemetjes broek dan trek je hem óf nooit aan óf mensen zijn er net zo van overtuigd dat je meer weg hebt van het nieuwe Intratuin krantje als jijzelf. Voel je fijn in wat je draagt en straal dat ook uit.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.