Special: Kledingadvies voor korte benen

kledingadvies voor korte benen

Geen mens is hetzelfde, de een heeft lange benen en de ander korte. Hier kan je helaas niks aan veranderen. Wat je wél kunt doen is met de juiste kleding er voor zorgen dat jouw issue minder opvalt. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat lees je in dit kledingadvies voor korte benen.

Ga voor strak

Een strakkere broek zorgt ervoor dat je benen meer vorm krijgen. Vooral als deze broek ook een hogere taille heeft, laat dit je benen langer lijken. Hetzelfde geldt voor een rok. Een losse rok laat je benen verdwijnen, waardoor ze nog korter lijken. Probeer ook altijd middel lange rokken en 3-kwartsbroeken te vermijden. Doordat je nog maar een klein deel van je been ziet lijken je benen er altijd korter door.

Kort van boven

Wat je wel kan doen om je benen langer te doen lijken is een korte top dragen – niet tè kort natuurlijk -. Doordat je nu duidelijker ziet waar je benen beginnen lijken ze langer, als jij bijvoorbeeld een tuniek op een spijkerbroek draag, zie je een groot deel van je benen niet. De mouwen van een top zijn ook belangrijk, een iets kortere mouw maken de armen wat korter en daarom de benen langer.

Geen riem

Een riem verdeeld het lichaam in twee delen, boven en onder. Als je al korte benen hebt, wil je natuurlijk niet dat die verdeling heel zichtbaar is. Draag dus geen opvallende riemen met een grote gesp of in een felle kleur. Wel kun je kiezen om een wat meer accent op je taille te leggen, dit kan je doen door bijvoorbeeld een getailleerd jasje te dragen of – daar issie weer – een broek met een hoge taille.

De juiste schoen

Hoge hakken laten je benen natuurlijk altijd langer en slanker lijken. Mocht je geen hoge hakken fan zijn dan kan je ook platte schoenen dragen. Een schoen met een lage wreef verlengt je benen, denk bijvoorbeeld aan ballerina’s of loafers. Echt not done is het om schoenen met een enkelbandje te dragen, dit knelt je benen af.

Bekijk hier welke webshops kleding in grote maten verkopen en shop de juiste kleding voor jouw figuur! We hopen dat je iets hebt aan dit kledingadvies voor korte benen, vond je niet wat je zocht of wil je een ander kledingadvies bekijken? Klik dan hier en bekijk een van onze andere issues.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.